Aktivera kort

Första köpet med kortet

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

När du har lagt till pengar på ditt konto, anslutit ditt bokföringssystem och beställt kort till ditt team är du redo att göra ditt första köp!

Aktivera kortet

Innan du kan göra ditt första köp behöver du aktivera ditt kort.

Öppna din Mynt-app och gå till "kort" ---> "aktivera kort" och skanna QR-koden på kortet för att aktivera det. Om din telefon inte kan skanna QR-koden, klicka på "aktivera kort" och ange token-koden som finns på baksidan av kortet.

Du kan även aktivera kort inne på mynt.com. Logga in och gå till "mina kort", välj det kort du vill aktivera, klicka på "aktivera kort" och ange token-koden från baksidan av ditt kort.

Stoppa in kortet i läsaren vid ditt första köp i butik

Vid ditt första köp behöver du stoppa in kortet i kortläsaren och trycka in din PIN-kod.

Efter det kan du välja fritt mellan att blippa eller sätta i/dra kortet och slå in din PIN-kod som vanligt. Vid köpet skickas en signal till Mynt-appen och du får en notis, som ber dig ta en bild av kvittot och ange kategori för att bokföra köpet. När du gjort det trycker du på "skicka in" - sen är du klar!

PIN-kod
Din PIN-kod hittar du i appen under ---> Mina kort ---> Kortinställningar ---> Visa PIN.

Det virtuella kortet

Det Virtuella kortet fungerar enbart online och har ingen PIN-kod. Perfekt för prenumerationer! För att handla med det virtuella kortet knappar du in kortnumret som du hittar under "kortinställningar". BankID kan efterfrågas för verifikation av köp.