Hur aktiverar jag mitt kort?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Aktivera ditt fysiska kort

Innan du kan göra ett första köp med ditt fysiska Mynt kort behöver du aktivera kortet.

Du kan aktivera kortet på tre olika sätt:

• Scanna QR kod
    Öppna din Mynt-app och gå till "kort" --> "aktivera kort" och skanna QR-koden på kortet för att aktivera kortet.

• Ange token
    Om din telefon inte kan skanna QR-koden, klicka på "aktivera kort" och ange Token-koden som finns på baksidan av kortet.

• Via hemsidan
    Du kan även aktivera kort via webbmiljön mynt.com. Gå till "mina kort", välj det kort du vill aktivera och "aktivera kort" och ange sedan din token från baksidan av ditt kort.

För att handla med det fysiska kortet online behöver du slå på onlineköp funktionen under kortinställningar i webbmiljön på mynt.com.

Stoppa in kortet i läsaren vid ditt första köp i butik

Vid ditt första köp i butik behöver du stoppa in kortet i läsaren och trycka in din pinkod.

För resterande köp kan du välja mellan att blippa eller sätta in/dra kortet och slå in din PINkod. Kortet skickar en signal till Mynt-appen och du får en notis som ber dig ta en bild av kvittot. Fyll sedan i kategori och moms för ditt köp och klicka sedan på "skicka" - sen är du klar!

PIN-kod
Din PIN-kod hittar du i appen under --->Mina kort--->Kortinställningar--->Visa pin.

Virtuellt kort

Det Virtuella kortet kan du börja handla med direkt! Det fungerar för onlineköp men kan även användas för fysiska köp och betalningar om det läggs till i din Apple eller Google pay app. Det virtuella kortet har ingen pinkod.
För att handla med det virtuella kortet online, knappar du in kortnumret som du hittar under "kortinställningar". Bank-id kan efterfrågas för verifikation av köp.