Reserverade transaktioner
Vad betyder den gula klockan på transaktionen?

Reserverade transaktioner

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vad betyder den gula klockan?

Den gula klockan som dyker upp på en transaktion betyder att transaktionen är under behandling och att den ännu inte har reglerats av banken/köpstället.

Hur lång tid tar det att lösa en transaktion?

Detta beror på inköpsstället. Pågående transaktioner regleras vanligtvis inom några dagar. Det utestående beloppet ska automatiskt släppas efter högst 15 dagar.

- Däremot kan vissa utlandsköp (hotell/hyrbilar) hållas i upp till 30 dagar.

Kan jag stoppa en reserverad transaktion?

Nej, det går inte att göra det från Mynt. Kontakta inköpsstället för att se om de kan avbryta transaktionen.

Om det finns misstanke om bedrägeri eller om ett kort har gått förlorat, spärra omedelbart kortet och kontakta oss via chatt eller ring oss på 010 -198 0300.

Vad händer med pågående transaktioner?

Pågående köp garanterar inte att pengarna dras från kontot. Pengarna reserveras av banken för att säkerställa att det finns tillräckligt på kontot för att genomföra betalningen.

Ett utestående belopp som avvisas tas bort efter ett par bankdagar och pengarna dyker upp igen på kontot. Det är inte heller möjligt att exportera en transaktion som inte settlats.

Varför är den pågående transaktionen från bensinmacken högre än vad kvittot säger?

Visa och Mastercards regelverk för branschen innebär att vid köp av bränsle vid pumpen ska en reservation göras innan tankningen påbörjas. Det utestående beloppet är ett myndighetskrav från Visa och Mastercard som gäller alla drivmedelsbolag i Sverige.

Det innebär att den kortutgivande banken gör en reservation på 2 500 kr när du betalar med kort vid pumpen på en bensinstation. Har du mindre än 2 500 kr på kontot kan den kortutgivande banken välja att istället reservera det belopp du har tillgängligt på kortet.

När du betalar i kassan inne i butiken görs reservationen på det faktiska beloppet och inte på en högre summa.

Reservationsbeloppet ersätts med det faktiska beloppet inom några bankdagar.