Kort & Pinkod
Kontaktlös/blipp betalning
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vad innebär kontaktlös betalning?
Kontaktlös betalning innebär att du kan göra inköp utan att behöva sätta in chipet i kortterminalen. Det gör du genom att placera (blipp) kortet mot betalterminalen. Du kan se vilka betalterminaler som tillåter funktionen genom denna kontaktlösa symbol på kortläsaren:

Vid ett köp för minst 400 SEK tvingas du ange din PIN-kod. Om du köper för under 400 SEK kan du "blippa" kortet utan att behöva ange PIN-kod eller sätta in Chip.

Hur ofta kan jag betala med kontaktlös betalning?
Utav säkerhetsskäl finns det en begränsning på hur många gånger du kan göra detta i rad. Du kan därav komma att få meddelandet "Medges ej" alternativt bli ombedd att stoppa in kortet för att genomföra köpet med chip och pinkod. Därefter öppnas möjligheten att blippa igen.

Varför fungerar inte kontaktlöst för mitt kort?

1. Första köpet måste göras via Chip och PIN för att aktivera kortet fullt ut.

2. Inte alla betalterminaler accepterar kontaktlös betalning – leta efter den trådlösa symbolen på terminalen.

Köpet kan bli begränsat på grund av säkerhetsskäl:

• Efter ett antal kontaktlösa betalningar (ca 5) kommer kortet att kräva Chip och PIN.

• Är beloppet för högt för vad som är tillåtet för kontaktlöst (400 kr)?

• Finns det tillräckligt med pengar på Mynt-kontot?

• Har kortinnehavaren nått sin månatliga utgiftsgräns?

Kom ihåg att ditt första köp med ett nytt kort alltid kommer att behöva göras med chip och pinkod.