Misslyckad auto-top up

Varför har kontot inte toppats upp i tid?

Mathilda avatar
Skrivet av Mathilda
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

En auto-top up tar ca 3 bankdagar att nå ditt Mynt konto. Om man under denna tid väljer att fylla på med pengar manuellt, kommer systemet avbryta auto top-up och istället fokusera på den manuella inbetalningen.

Den vanligaste anledningen för en misslyckad auto-top up

Den vanligaste anledningen till att den automatiska påfyllningen inte triggas igång är att saldot på kontot aldrig överstiger det angivna lägsta saldot i era auto-top up inställningar. Har ni tex 30 000 kr på kontot men väljer att ställa in en auto-top up som säger När kontot faller under 50 000, fyll på med 50 000 - då kommer inte auto top up att triggas igång fören ni har 50 000 kr på kontot att falla under.

Det är också viktigt att tänka på att ni ställer in er auto-top up så att den fylls på med lika mycket eller mer pengar än det angivna lägsta saldot för att komma upp i det lägsta saldot igen, annars kommer auto-top up sluta att fungera. Se exempel nedan.

Auto-top up och kredit

För att den automatiska påfyllningen ska triggas igång, måste er inviduella regel för auto-top up vara korrekt ifylld. Om ni har en beviljad kortkredit behöver ni ta hänsyn till den i er regel genom att ange ett negativt lägsta saldo. Se bilden ovan.

Auto-top up och månadsslut

Om ni faller under er top-up gräns för nära inpå månadsslutet så kommer systemet bortse från detta och fokusera på kredit påfyllningen.

Krediten fylls på den andra bankdagen på månaden. Några dagar innan denna påfyllning och några dagar efter kommer inte systemet ta hänsyn till några andra på fyllningar.

Övriga vanliga error:
1. Auto-Top up har redan utlösts

2. Det finns redan en faktura öppen som ännu inte är reglerad

En sak att tänka på är att vi utlöser det faktiska saldot på kontot (utan hänsyn till reserverade transaktioner). Detta orsakar ytterligare en "fördröjning". Om till exempel ett köp som ligger reserverat tar 2 dagar att settlas, kommer den automatiska påfyllningen att utlösas 2 dagar efter vad som kan förväntas. Detta för att saldot på kontot måste understiga det lägsta angivna.