Kortköp, ATM och banköverföringar
Varför nekas mitt kort när jag handlar i en butik?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Nekas ditt köp när du försöker betala i butik med ditt Mynt kort?

Då kan det bero på lite olika saker.

1. Du har inga pengar på kontot eller saknar en aktiv kredit.

Endast en admin kan se saldot på företagets Mynt konto. Har du endast behörighet som kortanvändare kan du endast se ditt egna korts köpgräns samt hur mycket du spenderat av den köpgränsen.
Lösning: Fördela mer pengar till kortet från företagskontot. Behöver du fylla på med pengar är det viktigt att notera att det tar 1-3 bankdagar för pengarna att komma in på ditt Mynt konto.

2. Du har nått din månatliga köpgräns på ditt kort.

Har du spenderat din månatliga köpgräns så kan du inte handla mer på kortet den månaden. Din köpgräns nollställs automatiskt den 1:a varje månad.

Lösning: Din admin kan höja köpgränsen eller ta bort den helt.

Du ser din månatliga köpgräns inloggad i Mynts app eller plattform under "Mina kort". För att se hur mycket du har spenderat går du in under "Mina transaktioner". Om det belopp du önskade lägga gör så att den månatliga köpgränsen överskrids, så nekas köpet.

Exempelvis om du har 5 000 i köpgräns, och du under "Mina transaktioner" ser att du spenderat 4 000 kronor så har du 1 000 kvar att spendera. Alla belopp som överskrider 1 000 kronor kommer därav att nekas.